3 haarstijlen voor kort/halflang haar

Mijn zus heeft onlangs haar haar kort laten knippen. Tja, kort is nu niet het idéale woord omdat het niet heel kort is maar het is toch ook niet lang. Ik weet niet echt hoe het te omschrijven… Maar ja, daar gaat het artikel van vandaag niet over. Want vandaag toon ik jullie 3 haar stijlen die je met kort of halflang haar dagelijks kan dragen! 

DSCF0122.JPG

1. Haar langs een kant?

Voor deze look moet je een borstel, een haarspeldje (of meer) en een beetje lak hebben.

DSCF0127.JPG

Borstel eerst je haar heel goed door. Nadien pak je een plukje haar langs de kant dat je wilt en steekt dat plukje over een ander plukje. Dat ander plukje ga je ook op nog een ander plukje plaatsen en zo voor tot dat je ongeveer aan de heft van je hals bent. Als dat klaar is, maak het dan vast met een schuifspeltje. Wij kozen voor een speltje met een bloemetje op het einde om een “chiquere” look te geven!

DSCF0130.JPG

 

2. Ingevlochten vlecht:

Om deze haarstijl na te doen, moet je een borstel, verschillende speldjes en een beetje lak als je dat wilt!

DSCF0131.JPG

Zoals de vorige look, borstel je je haar goed om alle klitten weg te halen. Eenmaal dat gedaan, pak je drie kleine plukjes haar zoals je een normale vlecht zou maken. Het “normale vlecht sisteem” doe je een keer. Nadien, ga je telkens in je vlecht een plukje mee nemen van de zijkant en die in je vlecht vlechten. Snappen jullie het? Dat doe je tot dat je hele hoofd hebt rondgegaan. Als je gedaan hebt, pak je je speldjes en schuift de vlecht onder een plukje haar. Dan plaats je je speldjes.

Als je het niet goed begrepen hebt, is hier een vidéo die het heel goed uitlegt!

DSCF0136.JPG

 

3. Opgerolde bohem look:

Voor de laatste haarstijl, zul je een headband en een borstel nodig hebben.

DSCF0138.JPG

Begin met de headband op je hoofd te plaatsen. Die mag je zoals jij het voelt op je hoofd plaatsen. Het mag heel hoog of laag op je voorhoofd staan: dat heeft geen belang. Dat is juist het leuke aan deze loek! Als je de juiste positie hebt gevonden moet je gewoon je haar voorzichtig rond om de headband rollen. Simpel hè?

DSCF0139.JPG

Om het een speelser effect te geven, besloten we om een paar bloemetjes (valsen) in het haar te verstoppen. Deze stap is natuurlijk volledig alternatief.

DSCF0142.JPG

 

Ziezo! Dit waren drie kapsels om te maken voor kort of halflang haar! Ik hoop dat jullie dit artikel leuk vonden. Mijn zus en ik vonden het alleszins heel leuk om te doen!

Stay original en tot binnenkort 🙂

Amélie x

 

 

Advertenties

2 gedachtes over “3 haarstijlen voor kort/halflang haar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s